Психоаналитична арттерапия – Програма за професионалисти

Програмата е предназначена за колеги, практикуващи в сферата на психологичното- психотерапевтичното консултиране, социалната работа и за педагози.Творчеството прогонва страха и създава доверие!


Казвам се Антоанета Славова и съм психоаналитичен арттерапевт и психолог. Работя и живея от 21 год. в Германия. От 2007 до 2010 г. работих като психолог в една организация срещу насилие на жените. От 2010 до 2021 г. бях управляващ директор на тази организация. Работих предимно с жени и момичета от 14 годишна възраст, които са претърпели всякакъв вид насилие: домашно, сексуално, психическо. С тези клиентки водих редовни арттерапевтични групи, включително и с бежанки. След повече от 13 години дейност в тази сфера, основах собствения си арттерапевтичен център за емоционално здраве. Аз съм човек, който се стреми и като терапевт постоянно да се развива и да набляга на своята психохигиена. Следвайки мисълта на I.Yalom, известен автор и психоаналитик: “Добрите терапевти са едни вечни студенти в едно безкрайно пътуване към самите себе си“, се специализирах в супервизия- психопрофилактика за консултанти, психолози, психотерапевти, чрез различни арттерапевтични практики и с метод bildASet.

Също така работя със служители, организации и фирми от социалните и здравните области в активиране на психохигиената им и преоткриване на собствения им потенциал.


В тези среща ще научите:
 • Какво се има предвид, когато се говори за психоаналитичен подход арт терапевтично да се работи?

 • Ще научите как използвам арттерапевтичният метод: bildASet*, за да придизвикате с лекота трансформацията на трудни за Вас теми и като специалистти. Вие използвате метода, за да сте винаги в един процес на психохигиена. Това води от друга страна до лесно активиране на ресурсите на Вашите клиенти. Става въпрос за психоаналитично ориентиран метод на арттерапия, при който терапевтът използва собствените си нарисувани картини като карти.

Разработих тази арттерапевтична техника, базирана на ресурсно ориентирана, психоаналитична арттерапия. Терапевтът фотографира собствените си нарисувани картини и ги принтира като карти. Клиентът първоначално работи с картите на терапевта. Клиентът избира една карта от набора и рисува картина – отговор.
Ако искате да разберете повече за тази техника и в същият момент да работите върху Вашата психопрофилактика като специалисти, сте добре дошли! 


Онлайн семинар: Създай си карти „Вътрешен компас“c нарисуваните от теб картини! Супервизия и личен опит чрез психоаналитична арттерапия – 27.1111.12 от 18.00 ч.
Онлайн семинарa е вид супервизия, психопрофилактика за колеги, набор от часове - личен опит за изучаващи арттерапия, както и за психолози, психотерапевти и социални педагози. 
Какво Ви очаква?
 • Ще работим психоаналитично-арттерапевтично в затворена група онлайн

 • 3 пъти по 2,5 часа онлайн, всяка седмица в затворена група от макс. 6 човека

 • 7,5 часа онлайн групова работа

 • Интензивна и професионална подкрепа през цялото време по имейл/обратна връзка, анализ на картината

 • Използване на метода bildASet*

 • Ефективни медитации и имагинери упражнения

 • Всяка една тема е добре дошла! Умишлено не ограничавам семинара с тема!

 • Специална обработка / поръчка и доставка на картините Ви като комплект картички / част от метода bildASet* (билдасет)

 • Сертификат за участие /супервизия и личен опит часове/**


Всичко това само за: 235 лева               Записване: info@antoaneta-slavova.com
27.11. 2021_арт терапия-супервизия
.pdf
Download PDF • 82KB

***

Групова психологическа интервизия/представяне на терапевтичен случай чрез използване на визуални, арттерапевтични средства. 

В два онлайн часа-сесия имате възможност да обсъдите представяне на случай от Вашата консултативно-терапевтична работа. Групата се състои от четирима души. Има максимум две презентации на сесия.


Какво Ви очаква?
 • Придружаване чрез арттерапевтични техники

 • Подходящо е за всички, които имат частна психотерапевтична практика, работят в болнични заведения или в сферата на помагащи- социални професии

 • Ценна и полезна обратна връзка за професионалното Ви развитие

 • Сертификат за участие

 Цена: 50 лева       Записване: info@antoaneta-slavova.com
 

** Психологичната интервизия, наричана още колегиално консултиране или представяне на случай е метод, ориентиран към целите и решенията, за справяне с проблеми и въпроси от професионалния контекст. Сесиите са структурирани и модерирани. С помощта на обсъждане на случая се получава представа за други, възможни решения на определена ситуация и професионалната компетентност на колегата. В същото време редовното разглеждане на случаите насърчава старанието при изготвянето на документацията и е един вит психопрофелактика.


групова_арт терапия-интервенция
.pdf
Download PDF • 75KB

Ще работим в затворена група ZOOM, записи на срещите няма. Работи се тук и сега в групата, обмяната на енергия, макар и онлайн, не може да се замени с един запис, на който сами изпълнявате упражненията. *bildASet – е от мен, Антоанета Славова, разработен арт терапевтичен метод, т. нар. „Bътрешен компас“. Става въпрос за аналитично ориентиран метод на арт терапия, при който терапевтът използва собствените си нарисувани картини като карти и работи в процеса на трансформация с клиента. Методите са лицензирани под номер 018308883 в Европейския съд за патент. Само след обучение и сертификат се дава право да се работи с метода. **Този семинар не замества лицензираното обучение с метода и не дава право да се работи с него.


За участието Ви е необходимо да попълните следните документи - 
Декларация защита данни
.pdf
Download PDF • 71KB